Το βιογραφικό σημείωμα είναι μια προέκταση των δυνατοτήτων και των εμπειριών μας σαν εργαζόμενοι και εκπαιδευόμενοι. Είναι ένα κομμάτι στρατηγικού marketing και όχι μια εκτενής παρουσίαση της εργασιακής και εκπαιδευτικής μας ζωής. Είναι το πρώτο βήμα που θα θέλαμε να κάνει τον εργοδότη να διαβάσει το παρελθόν μας, να μάθει για το παρόν μας και να φανταστεί το μέλλον μας ως ενεργό μέλος στην δική του επιχείρηση.

Το βιογραφικό μας αφηγείται μια μοναδική ιστορία

Κάθε ιστορία που θέλουμε να αφηγηθούμε για εμάς μέσα από το βιογραφικό μας πρέπει να είναι συνοπτική, σαφής και δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσουμε την προσοχή του αναγνώστη και να δημιουργήσουμε μια θετική προδιάθεση για τον εργασιακό μας ρόλο. Οι ιστορίες που καλούμαστε να αφηγηθούμε μέσα από το βιογραφικό μας πρέπει να είναι μοναδικές, σύμφωνα με τον παραλήπτη τους.

Είναι σαφές ότι δεν δομούμε ένα βιογραφικό πέντε – έξι σελίδων και το στέλνουμε σε κάθε εκπαιδευτική ή εργασιακή θέση που μας αρέσει. Η προσαρμογή και η διαφοροποίηση είναι λέξεις κλειδιά που οφείλουμε να έχουμε στο πλάνο της αναζήτησης και στοχοθέτησης για μια νέα καριέρα.

Είναι ξεκάθαρο το βιογραφικό σου;

Πριν αποφασίσουμε να στείλουμε το βιογραφικό μας σε μια εταιρεία, είναι σημαντικό να εξετάσουμε εάν έχουμε περιγράψει με σαφήνεια τις προηγούμενες θέσεις εργασίας, τις εκπαιδεύσεις και τις δεξιότητές μας.

Λέξη κλειδί: Προσαρμογή

Είναι ξεκάθαρο πως εάν θέλουμε να εργαστούμε ως εκπαιδευτικός ενηλίκων δεν θα στείλουμε ένα βιογραφικό που θα περιγράφει τις γνώσεις μας για την θέση του social media manager. Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι εάν μια θέση εργασίας είναι στην αγγλική γλώσσα οφείλουμε και εμείς να στείλουμε το βιογραφικό μας στα αγγλικά. Αυτό καθιστά άμεση την ανάγκη να δημιουργήσουμε τουλάχιστον δύο βιογραφικά. Δεν είναι λοιπόν λάθος να έχουμε ένα βασικό ελληνικό και ένα αγγλικό βιογραφικό αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας, αλλά επιθυμητό να αντλούμε μέσα από τα γενικά αυτά βιογραφικά μας τα σωστά κομμάτια για να δημιουργήσουμε ένα νέο, εξατομικευμένο βιογραφικό ανά αντικείμενο εργασίας.

Ο υπεύθυνος που θα κοιτάξει τα βιογραφικά για μια θέση εργασίας αναζητά λέξεις κλειδιά και ένα προφίλ εργαζομένου που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσεις. Δεν υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος και πολλές φορές η όρεξη να αναζητήσει τις προηγούμενες σχετικές θέσεις εργασίας μας από ένα πλήθος δεκάδων θέσεων που έχουμε αναγράψει στο βιογραφικό μας.

Θέλεις βοήθεια στην σύνταξη και μορφοποίηση τους βιογραφικού σου; Έχεις έναν εργασιακό ή εκπαιδευτικό στόχο και θέλεις να προσαρμόσεις σωστά το βιογραφικό σου;

Επικοινώνησε με την ομάδα της Career Sign και επωφελήσου των υπηρεσιών μας!