Η Λέντζου Βασιλική είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. ‘Εχει μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής & του Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοπαθολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και διαθέτει εμπειρία στη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών έχοντας εργαστεί τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαθέτει ακόμη εργασιακή εμπειρία στη συμβουλευτική υποστήριξη και κοινωνική ένταξη ατόμων με χρόνιες παθήσεις.

Η Σταυρούλα Γεωργαντά ανήκει στο βοηθητικό προσωπικό του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Πετρούπολης και είναι τελειόφοιτη του τμήματος Δημόσιας Υγείας. Έχει εκπαιδευτεί στην γραφή Braille και εκπαιδεύεται στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μία από τις δράσεις ευαισθητοποίησης που σταθερά υποστηρίζει είναι το “Δείπνο στο Σκοτάδι”, μετρώντας, μάλιστα, ενεργή παρουσία στο 70% αυτών, με συνεχώς αυξανόμενες αρμοδιότητες.

Χαρακτηριστική  Φράση: Η ωραιότερη καμπύλη επάνω σου είναι το χαμόγελο σου.

Η Χρυσάνθη Σχοιναράκη γεννήθηκε στην Κρήτη. Μεγάλωσε στην Αθήνα στο ίδρυμα κωφών Αμπελόκηπων. Μετά το Λύκειο εντάχθηκε στο τμήμα γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, από όπου και αποφοίτησε το 1999. Αμέσως μετά συνέχισε τις σπουδές στο τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2007, ενώ παράλληλα άνοιξε, με τον αδερφό της, σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας το 1999, για όσους επιθυμούσαν να μάθουν τη γλώσσα που η ίδια τόσο πολύ αγαπούσε.

Στόχος της είναι η γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ ελληνικής νοηματικής και ελληνικής γλώσσας, η διευκόλυνση επικοινωνίας κωφών και ακουόντων στην ίδια χώρα και η ύπαρξη καθολικής προσβασιμότητας. Το πάθος της για τη Νοηματική Γλώσσα δεν έσβησε ποτέ. Ασχολείται -ακόμη και τώρα- με τη διδασκαλία της γλώσσας και δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ τον εαυτό της έξω από αυτή. Οποίος ζει, έχει το δικαίωμα της ζωής και να νιώσει ότι είναι «Εντάξει» με το βίωμα του. Αν δεν υπάρχει η πρόσβαση σημαίνει ανισότητα του κάθε ανάπηρου και στέρηση του δικαιώματος στη ζωή.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς γεννήθηκε το 1988 , μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον και κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και τελείωσε το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ήλιος” (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη). Στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου διακρίθηκε ως παραστάτης, ενώ ήταν σημαιοφόρος και τις δύο φορές το σχολικό έτος 2005-2006 ως μαθητής του 6ου Ενιαίου Λυκείου Ιλίου, απ’ όπου πήρε και το Απολυτήριο του με βαθμό “Άριστα 20”. Εισήχθη από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών όπου διακρίθηκε με βραβείο επιδόσεων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2007) και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8,4.

Δικηγόρος πλέον σήμερα, διατηρεί το δικό του γραφείο έχοντας επιλέξει τη μαχόμενη δικηγορία,  ενώ διατελεί  Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών  και Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.