Η Αμαλία Αναστάσογλου είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (Μ.Sc.), εξειδικευμένη  στον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων και φοιτητών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων και οργανισμών ως οικονομολόγος, αλλά το ανθρωποκεντρικό της ενδιαφέρον την οδήγησε στον κλάδο της εκπαίδευσης ως καθηγήτρια οικονομικών. Η ανάγκη που ένιωθε για να προσφέρει βοήθεια, στήριξη και σωστή πληροφόρηση στους μαθητές της προκειμένου να σχεδιάσουν τη βέλτιστη εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία για αυτούς, την έκανε να ανακαλύψει και να αφοσιωθεί στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας.

Έκτοτε, έχει απασχοληθεί στο Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συνεργαστεί με φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και οργανισμούς στο κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και ενηλίκων.

Χαρακτηριστική φράση/πρόταση: Στη ζωή δεν παίρνουμε πάντα αυτό που μας αξίζει, αλλά αυτό που διεκδικούμε!

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Social Media